Egy ősi magyar módszer váll, könyök, csukló és térdfájdalmak kezelésére

2020. november 14-15. BUDAPEST 

A terápia hatékonyan segíthet többek között befagyott váll, teniszkönyök,

derékfájás és térdhajlási nehézségek esetén.

A módszer elsajátítását ajánljuk masszőröknek, orvosoknak;

csontkovácsoknak pedig elengedhetetlen az ismerete. 

Érdekel, lássuk a tematikát!

A tanfolyam orvosi felügyelet mellett zajlik

Ezt az ősi módszert évszázadok vagy ezredek óta használják, a tudás apáról – fiúra szállt, teljes egészében gyakorlati alapú. A módszer azokat a technikákat ötvözi, amelyek a tapasztalatok alapján a leggyorsabban és leghatásosabban segítenek például a váll- vagy térdfájás, illetve egyéb ízületi probléma megszüntetésében. 

Kinek ajánlom az ínrakás tanfolyam elvégzését? 

A tanfolyam elvégzését azoknak javaslom elsősorban, akik az SI-terápia első szintjét már megtanulták, de bárki számára megtanulható. Jó szívvel ajánlom mindenki, aki szeretné továbbképezni magát, legyen az masszőr, csontkovács vagy orvos, hatékonyan tudja majd alkalmazni. Csontkovácsoknak szinte elengedhetetlen a kezelés elsajátítása, csak hogy egy példát mondjak, térdhajlatnál van egy ín, aminek a kimozgatása után sokkal hatékonyabban ki tudja húzni a lábakat a kezelő.

Ha idáig csak a masszázzsal próbált segíteni az önhöz fordulóknak, ezt a tudást megszerezve szinte negyed óra alatt segítséget nyújthat a fájdalommal küzdő pácienseknek, akiket például a vállfájás akadályoz a mozdulat végrehajtásában, vagy akik évek óta nem tudnak leguggolni térd fájdalom következtében.

 

Az ínrakás kezelés felépítése

Az ínrakás egy ősi magyar kezelési módszer,  sokan kenés-ínrakás néven ismerhetik. A kezelést elején kenőanyagot viszünk fel a kezelni kívánt területre, ezzel elősegítjük az izom lazulását, majd pár határozott mozdulatot végzünk az ínakra, izmokra merőlegesen hüvelykujjal. A kezelés időtartama mindig állapot függő.

Ki tartja a tanfolyamot?

Horváth Csaba

Az SI-Terápia kizárólagos európai oktatója

Gyógymasszőrként majd gerinc terapeutaként megszerzett tudását számos külföldi mesternél mélyítette el. Dolgozott és tanult Németországban és Japánban egyaránt, majd úgy érezte, hogy a megszerzett tudást Magyarországon szeretné kamatoztatni. Azóta itthon segíti a hozzá fordulókat, a jövőben pedig minél több szakember számára szeretné elérhetővé tenni azt a tudást, amit mestereitől kapott, majd ő maga fejlesztett tovább. 

Oktatóként célom

Európában egy olyan kezelési módszerereket felépíteni és elterjeszteni, amelyek valóban hatékonyak. Ennek a módszernek az első lépéseként kezdtem el oktatni az SI-terápiát (japán gerinckezelés), amelynek népszerűsége töretlen a tanulni vágyó szakemberek körében, hosszú várólistánk van. Tanulóim biztatására döntöttem úgy, hogy az általam ismert és használt rég elfeledett módszert is igyekszem minél több szakembernek átadni. Célom annak a sokrétű tudásnak a megosztása, amelyet mestereimtől kaptam, és egy újfajta szemlélet kialakítása a gerincbántalmak kezelésében.

Az orvosi felügyeletet végzi:

Dr. Uzsoki Kálmán orvos

A tanfolyam második napjának utolsó 3 órájában a tanulók megismerkedhetnek az orvosi pióca használatával, pontos képet kaphatnak, hogy mikor javallott és milyen esetben nem.

Mindez orvosi felügyelet zajlik és természetesen opcionális.

Az ínrakás tanfolyam menete, tematika

A két nap alatt szinte csak a gyakorlásé lesz a főszerep, a célom az, hogy a két nap végére mindenki megfelelően tudja kivitelezni ezt a nagyszerű technikát. A technika elsajátításán túl az állapotfelmérés is fontos része a tanfolyamnak, hiszen régen a fájdalom, betegségek okait, jeleit az arcról, hajról, körömről stb. olvasták le.  Ha valaki hátfájásra panaszkodott, lehet, hogy “megfázította” a veséjét, ezért fontos volt számukra, hogy felismerjék a fájdalom okát. A tanfolyamon ezeket is meg fogjuk tanulni. Mivel a köpölyözés is része volt a kezeléseknek, ezt a régi köpölyözési módszert is megismerhetik a hallgatók.

A két napos tanfolyamot követően 2 alkalommal lehetőséget biztosítunk gyakorlati napon való részvételre!

 

1. nap programja

9:30 – 10:00 – Kapunyitás és regisztráció

10:00 – 12:00 – A kezelés rövid története

12:00 – 13:00 – Ebédszünet

13:00 – 15:00 – Az ínak megismerése, a kezelendő pontok megtanulása, életszerű gyakorlás; csukló, könyök és váll kezelése.

15:00 – 15:15 – Kávészünet

15:15 – 18:00 – Térd, alsó lábszár, boka, csípő-derék kezelésének megtanulása, gyakorlás.

2. nap programja

9:30 – 10:00 – Kapunyitás és érkezés

10:00 – 12:00 – Különböző köpölyözési formák megismerése.

12:00 – 13:00 – Ebédszünet

13:00 – 15:00 – A betegségek vagy azokra való hajlamok, a népi megfigyelések tapasztalatai alapján leolvashatók az emberi test különböző pontjairól – elmélet és gyakorlás

15:00 – 15:15 – Kávészünet

15:15 – 18:00 – Orvosi pióca használatának bemutatása, javallatai és ellenjavallatai orvosi felügyelet mellett

A tanfolyam időpontja:

2020. november 14-15.

2021. április 17-18.

A képzés helyszíne: Budapest

 

 

A képzés díja: bruttó 80 000 Ft / fő

Jelentkezés követően 40 000 Ft helyfoglalási díjat kérünk befizetni, amely a tanfolyami díjból természetesen levonásra kerül. A fennmaradó 40 000 Ft a helyszínen készpénzben fizetendő.

Az ár tartalmazza: a két napos tantermi (elméleti és gyakorlati) oktatást, a kapcsolódó jegyzetet, a gyakorló napokat, illetve a vizsga díjat.

 

Jelentkezés a tanfolyamra

Az Ínrakás tanfolyamra való jelentkezéshez, kérjük adja meg adatait.

Kérjük, válaszd ki a számodra megfelelő időpontot. Segítünk, minden időpont szombat - vasárnapra esik.

Amennyiben a későbbiekben szeretne tőlünk hírlevelet kapni, kérjük, hogy pipálja ki az alábbi mezőt. A hírlevélről a későbbiekben bármikor leiratkozhat.

Adatait arra használjuk, hogy hasznos információkat osszunk meg Önnel. Amennyiben ehhez hozzájárul, kérjük pipálja ki a kapcsolódó mezőket. A későbbiekben a levelekről bármikor leiratkozhat.

Gyakran kérdezik tőlünk

Már több tanfolyamot elvégeztem, van értelme jönnöm? 

Igen van, hiszen olyan fogásokat fog a tanfolyamon megtanulni, amiket az iskolákban nem tanítanak. Masszőröknek rendkívül jó továbblépési lehetőség, hogy egy problémát lehetőleg azonnal meg tudjanak oldani.

Lehet fotót/videót készíteni?

Az ínrakás tanfolyam anyaga teljes egészében nem rögzíthető, de rövid videókat készíthetnek a tanulók, a fotóknak pedig mi is nagyon örülünk.

 

Lehet kérni angol vagy német nyelvű oklevelet? 

A magyar nyelvű oklevél mellett kérhető angol vagy német nyelvű oklevél is az ínrakás tanfolyam elvégzését követően.

Átutalással lehet fizetni?

Természetesen igen, a jelentkezést követő visszaigazoló emailben minden fontos információt megküldünk ezzel kapcsolatosan.

 

Van-e előfeltétele a jelentkezésnek?

Ha valakinek van anatómiai tudása, vagy ilyen irányú végzettsége az mindenképp előny, de nem feltétel. Mindent pontosan megmutatunk, a képzés alatt mindent többször fogunk gyakorolni.

Azonnal be tudom építeni a technikát a kezeléseim közé?

Igen, sőt más kezelésekkel együtt is nagyon hatékony, remekül kiegészíti a masszázst vagy más manuál terápiás kezelést. 

Kérdése van hozzánk? Írjon nekünk!

Adatait az adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük.

Minden jog fenntartva, Horváth Csaba 2019.   
Adatkezelési tájékoztató    
 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.