S.I.3 plusz – ÍNRAKÁS Tanfolyam

2024. november 9-10. I BUDAPEST

Egy ősi módszer váll, könyök, csukló és térdfájdalmak kezelésére. Hatékonyan segíthet többek között befagyott váll, teniszkönyök,
derékfájás és térdhajlási nehézségek esetén.

A tanfolyam orvosi felügyelet mellett zajlik

FONTOS! Az SI.3. plusz Ínrakás képzésnek NEM előfeltétele az S.1. és S.2. tanfolyamok elvégzése. Önmagában is elvégezhető és használható technika.

Ezt az ősi módszert évszázadok vagy ezredek óta használják, a tudás apáról – fiúra szállt, teljes egészében gyakorlati alapú. A módszer azokat a technikákat ötvözi, amelyek a tapasztalatok alapján a leggyorsabban és leghatásosabban segítenek például a váll- vagy térdfájás, illetve egyéb ízületi probléma megszüntetésében.

Kinek ajánlom az Ínrakás tanfolyam elvégzését?

Jó szívvel ajánlom azoknak, akik szeretnék továbbképezni magukat, legyél masszőr, csontkovács vagy orvos, hatékonyan tudod majd alkalmazni.

Csontkovácsoknak szinte elengedhetetlen a kezelés elsajátítása, csak hogy egy példát mondjak, térdhajlatnál van egy ín, aminek a kimozgatása után sokkal hatékonyabban ki tudja húzni a lábakat a kezelő.

Ha idáig csak masszázzsal próbáltál segíteni a hozzád fordulóknak, ezt a tudást megszerezve szinte negyed óra alatt segítséget nyújthatsz azoknak a fájdalommal küzdő vendégeidnek, akiket például vállfájás akadályoz a mozdulat végrehajtásában, vagy akik évek óta nem tudnak leguggolni térdfájdalom következtében.

Az ínrakás kezelés felépítése

Az ínrakás egy ősi kezelési módszer,  kenés-ínrakás néven is ismerheted. A kezelést elején kenőanyagot viszünk fel a kezelni kívánt területre, ezzel elősegítjük az izom lazulását, majd pár határozott mozdulatot végzünk az ínakra, izmokra merőlegesen hüvelykujjal. A kezelés időtartama mindig állapot függő.

Ki tartja a tanfolyamot?

Horváth Csaba

Az SI-Terápia kizárólagos európai oktatója

Tudását számos külföldi mesternél mélyítette el. Dolgozott és tanult Németországban és Japánban egyaránt, majd úgy érezte, hogy a megszerzett tudást Magyarországon szeretné kamatoztatni. Azóta itthon segíti a hozzá fordulókat, a jövőben pedig minél több szakember számára szeretné elérhetővé tenni azt a tudást, amit mestereitől kapott, majd ő maga fejlesztett tovább.

Az ínrakás tanfolyam menete, tematika

A két nap alatt szinte csak a gyakorlásé lesz a főszerep, a célunk az, hogy a két nap végére mindenki megfelelően tudja kivitelezni ezt a nagyszerű technikát.

A technika elsajátításán túl az állapotfelmérés is fontos része a tanfolyamnak, hiszen régen a fájdalom, betegségek okait, jeleit az arcról, hajról, körömről stb. olvasták le.  Ha valaki hátfájásra panaszkodott, lehet, hogy „megfázította” a veséjét, ezért fontos volt számukra, hogy felismerjék a fájdalom okát. A tanfolyamon ezeket is meg fogjuk tanulni. Mivel a köpölyözés is része volt a kezeléseknek, ezt a régi köpölyözési módszert is megismerhetik a hallgatók.

A két napos tanfolyamot követően legalább kettő vagy több alkalommal is lehetőséget biztosítunk a gyakorlati napon való részvételre!

 

1. nap programja

9:30 – 10:00 – Kapunyitás és regisztráció

10:00 – 12:00 – Az ellenjavalatok és a kezelési technikák megismerése, az alsó végtagok kezelése

12:00 – 13:00 – Ebédszünet

13:00 – 15:00 – Az ínak megismerése, a kezelendő pontok megtanulása, életszerű gyakorlás; a lumbális és a háti rész kezelése.

15:00 – 15:15 – Kávészünet

15:15 – 18:00 – Orvosi pióca használatának bemutatása, javallatai és ellenjavallatai orvosi felügyelet mellett

2. nap programja

9:30 – 10:00 – Kapunyitás és érkezés

10:00 – 12:00 – A felső végtag kezelése, teniszkönyök, golfkönyök stb. Különböző köpölyözési formák megismerése.

12:00 – 13:00 – Ebédszünet

13:00 – 15:00 – Különböző köpölyözési formák megismerése

15:00 – 15:15 – Kávészünet

15:15 – 18:00 – A betegségek vagy azokra való hajlamok, a népi megfigyelések tapasztalatai alapján leolvashatók az emberi test különböző pontjairól – elmélet és gyakorlás(arc-, nyelv-, körömdiagnosztika)

2024. június 8-9.

A képzés helyszíne: Heltai Bank Center

Budapest, Heltai Jenő tér 15., 1039

 

S.I 3 plusz Ínrakás tanfolyam 

Részvétel a 2 napos elméleti és gyakorlati oktatáson

Részvétel 2 külön alkalommal gyakorlati napon

(akár teljes nap, ha ráérsz) 

Nyomtatott jegyzetet biztosítunk

Konzultálhatsz a 3 hónapos gyakorlati

idő alatt az oktatóval

Tagja leszel a zárt facebook csoportunknak,

ahol visszanézheted a korábbi résztvevők által készített videókat, segítséget kérhetsz a 

többiektől, ha elakadnál.

A vizsga díja benne van az árban, nem kell aggódnod, nincs plusz költség.

98 000 Ft (AAM)

Jelentkezés a tanfolyamra

Az Ínrakás tanfolyamra való jelentkezéshez, kérjük add meg az alábbi adatokat.

Kérjük, válaszd ki a számodra megfelelő időpontot. Segítünk, minden időpont szombat - vasárnapra esik.

Amennyiben a későbbiekben szeretnél tőlünk hírlevelet kapni, kérjük, hogy pipáld ki az alábbi mezőt. A hírlevélről a későbbiekben bármikor leiratkozhatsz.

Adataid arra használjuk, hogy hasznos információkat osszunk meg Veled. Amennyiben ehhez hozzájárulsz, kérjük pipáld ki a kapcsolódó mezőket. A későbbiekben a levelekről bármikor leiratkozhatsz.

Jelentkezési és lemondási feltételek

Gyakori kérdések,

megnyugtató válaszok

Van előfeltétele a tanfolyamra való jelentkezésnek?

A jelentkezés feltétele az anatómiai ismeret megléte. Ez alap anatómiai ismereteket jelent. Egyéb feltétele a jelentkezésnek nincs.

Átutalással lehet fizetni?

Természetesen igen, a jelentkezést követően egy visszaigazoló emailben minden fontos információt megküldünk ezzel kapcsolatosan.

Szállást tudtok ajánlani a közelben?

Igen, kérlek ez ügyben írj nekünk emailt az siterapiatanfolyam@gmail.com email címre és adunk kontaktot, akit kereshetsz.

Lehet fotót/videót készíteni?

Lehet fotót és videót készíteni, sőt kifejezetten javasoljuk, hogy készítsetek is! A tanfolyam szombati napján rá mód, hogy csatlakozzatok a zárt Facebook csoportunkba, ahol minden Tanulónk fel és le tudja tölteni a fotókat, videókat. Ezzel is segíteni tudjuk egymást a tanulásban.

Lehet kérni angol vagy német nyelvű oklevelet?

Kérjük jelezd számunkra ezt az igényedet és mi megoldjuk számodra az angol/német nyelvű oklevelet. 

Kapok kredit pontokat, ha elvégzem a tanfolyamot?

A tanfolyam kredit pontossá való tétele folyamatban van, amit több információnk lesz, tájékoztatjuk róla Tanulóinkat.

Mi a teendőm a jelentkezést követően?

A jelentkezést követően a visszaigazoló emailben megtalálsz majd minden szükséges információt a teendőkkel kapcsolatban.

Mi a teendőm, ha nem kaptam visszaigazoló emailt?

Amennyiben nem kaptál visszaigazoló emailt, kérlek jelezd kolléganőnknek, Várszegi Bettinának az alábbi telefonszámon: 0620/319-7957

Ha más kérdésem van, technikai problémám akadt, kit keressek?

Kérlek, keresd kolléganőnket, Várszegi Bettinának az alábbi telefonszámon: 0620/319-7957

Copyright 2019©Horváth Csaba    
Adatkezelési tájékoztató
Felnőttképzési lajstromszám: 
B/2020/000343 , B/2020/000344, B/2020/005428
 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.