Dr.Nagy Géza képzései

Új tanfolyamok, melyek során megtanulod beazonosítani a fájdalom pontos forrását (legyen szó például medence környéki vagy nyakfájdalomról) valamint ez alapján elsajátítod azok megoldását célzó konkrét kezelési technikákat.

A LUMBÁLIS GERINC funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

A lumbális gerinc funkciózavarainak vizsgálata és mobilizációs kezelése PIR-technikával és passzív mobilizációval.
Elméleti alapok: A lumbális gerinc felépítése és funkciója. A gerinckárosodások patológiai alapjai: pl. funkcionális ízületi blokkolás, porckorongsérv, spondilolisztézis, porckorongműtét utáni szűkület, poszttraumás szűkület, oszteoporózis és daganatok esetén.

A porckorongsérv, a csigolyacsuszamlás, a kisízületi blokkolás által okozott derékfájás és a lumboszakrális gyöki fájdalom megszüntetésére alkalmas,. dekompressziós gyakorlatokat(A), medencebillentést(B), és PIR techniát (C) tanuklhat a lumbális gerincről szóló tanfolyamunkon.

 

AZ ALSÓ CERVIKÁLIS GERINC(C3-C7) funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

Az alsó cervikális gerinc funkciózavarainak vizsgálata és mobilizációs kezelésük PIR-technikával és passzív mobilizációval.
Elméleti alapok: A C3-C7 gerincszakasz felépítése és funkciója. A gerinckárosodások patológiai alapjai: pl. funkcionális ízületi blokkolás, degeneratív elváltozások, porckorongműtét utáni szűkület, poszttraumás gerinc szűkület esetén. A vertebrális artéria anatómiája, az artériás keringés provokációs vizsgálata és klinikai jelentősége.

A FELSŐ CERVIKÁLIS GERINC(C0-C1-C2) funkciózavarai és mobilizációs kezelésük (ATLASZ-KORREKCIÓ)

A felső cervikális gerinc funkciózavarainak vizsgálata és kezelése egymásra épülő kezelési technikákon alapuló atlaszterápiával.
Elméleti alapok: A C0/C1 és C1/C2 ízület felépítése és funkciója. Az ízületkárosodások patológiai alapjai: funkcionális ízületi blokkolás, okcipitális
neuralgia, cervikogén fejfájás, cervikogén szédülés esetén. A vertebrális artéria anatómiája, az artériás keringés provokációs vizsgálata és klinikai
jelentősége.

Az integratív gyógyászat vizsgálati és terápiás módszerei:

Az elfekvés okozta nyakmerevség és fájdalom megszűntetése izomenergia-technikával, az atlasz-korrekció tanfolyam keretében. A képzés során megismertetett lábteszt segítségével elsődlegesen kizárható vagy megerősíthető, a központi ízület (Sl-ízület) és a felső nyaki gerinc kapcsolódó érintettsége. A kezelési technikák kockázatmentesek és hatékonyak. Eredményesen alkalmazhatók az előre helyezett fejtartás (banyapúp), fogászati panaszok (állkapocsfájdalom), a felső nyaki gerinc izomszindróma, a nyaki eredetű fejfájás és szédülés, valamint fülzúgas, vállmozgási zavarok , hátfajás, derékfájas, medenceízuleti működészavar, csipőfájdalom esetén.

A VÁLLÖVI KOMPLEX funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

A glenohumerális ízület, biceps csúszó-mechanizmus, szubakromiális ízület, szkapulotorakális ízület, szternoklavikuláris ízület, akromioklavikuláris ízület funkciózavarainak vizsgálata és mobilizációs kezelése PIR-technikával, passzív mobilizációval.
Elméleti alapok: A különböző ízületek felépítése és funkciója. Az ízületkárosodások patológiai alapjai: pl. befagyott váll szindróma rotátorköpeny sérülés , bicepsz hosszúín-bántalom, funkcionális ízületi blokkolás esetén.

A TORAKÁLIS GERINC ÉS A BORDAÍZÜLETEK funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

A szternokosztális, interkondrális és kosztovertebrális ízületek funkciózavarainak vizsgálata, és mobilizációs kezelésük PIR-technikával,
passzív mobilizációval, impulzus technikával.
Elméleti alapok: A különböző ízületek felépítése és funkciója. Az
ízületkárosodások patológiai alapjai: pl. hátizomzat és a mellkasi izomzat
túlerőltetése, trauma, funkcionális ízületi blokkolás esetén.

Az integratív gyógyászat vizsgálati és terápiás módszere

A bordafájdalom kezelése: Bordafájdalom (hátsó bordaízületi fájdalom) esetén alapvetően minden mozdulat fáj. Fájdalmas a levegővétel, fájdalmas valamiért nyúlni, szenvedéssel jár a fájdalmas oldalara feküdni, fájdalmas az ágyban gurulni. Ezen a tanfolyamon megismertetjük a bordaízületi diszfunkcióból eredő bordafájdalom felismerését és a manuális terápiával történő kezelését.

A háti gerincből eredő fájdalom kezelése: A háti vagy torakális gerincfájdalom egész életen át gyakori. Többnyire a mellkas hátsó részén, lapockák között jelentkezik. A fájdalom gyakran a rossz testtartással, túlterheléses sérüléssel (pl.ismétlődő mozgással) izombántalommal kapcsolatos. Azonban néhány páciensnél súlyos, kóros állapotok kezdeti tüneteként jelentkezik, ezért szükség szerint gondos elkülönítő vizsgálatot kell végezni, ami már összetett szakorvosi feladat. Ezen a tanfolyamon elsajátítható a mechanikai gerinceredetű fájdalom(pl. rossz testtartás, izomdiszfunkció, facetízületi diszfunkció, porckorongsérv) felismerése, és a manuális terápiával történő kezelése.

 

A KISMEDENCE (SI-ízület, szeméremízület, farkcsontízület) ÉS A CSÍPŐÍZÜLET funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

SI ízület, szeméremízület, farkcsont-ízület és a csípőízület funkciózavarainak vizsgálata, s mobilizációs kezelése PIR-technikával.
Elméleti alapok: A különböző ízületek felépítése és funkciója. Az ízületkárosodások patológiai alapjai: szakroiliakális ízületi fájdalom (pl. terhesség, szülés, sérülés, Crohn-betegség, lumbális gerinc betegsége) esetén; csípőízületi fájdalom (pl. labrum szakadás, femur-acetabulum ütközés, szabadtest, artrózis), funkcionális ízületi blokkolás); szeméremízületi fájdalom (pl. terhesség, szülés, sérülés,) esetén; farkcsontfájdalom (pl. helyi
sérülés, ismétlődő terhelés, szülés, fertőzés, daganat, aranyér) esetén.

Az integratív gyógyászat vizsgálati és terápiás módszerei

CSIPŐFÁJDALOM KEZELÉSE:

A csípőfájdalom akadályozhat bennünket a mindennapi tevékenységeinkben. Pl. nehezítetté válik a lépcsőn történő felfelé járás, a zoknifelvétel, a járműre felszállás és a szexuális élet. Tudnunk kell, hogy a csípő táji fájdalom csak tünet, ami mögött számos különböző mozgásszervi és nem mozgásszervi eredetű betegség állhat. A medence tanfolyamon megismertetjük a csípő eredetű fájdalom azonosításának egyszerű módját, és a gátolt csípőműködés kezelésére alkalmas, hatékony és kockázatmentes PIR technikát.

A SZEMÉREMÍZÜLETI FÁJDALOM KEZELÉSE:

A szeméremízületi fájdalom jellegzetessége a hirtelen kialakuló nyilalló fájdalom a medence elején, a folyamatos fájdalom az alhasban, a lágyékban a gátban (a végbélnyílás és a szeméremtest közötti területen), a comb felső részébe sugárzó fájdalom. Valamint a kellemetlen érzés létrejötte az ízület elülső részén, es nehézségek az ágyban való megforduláskor, lépcsőn járáskor, vagy egy lábon álláskor. A medence tanfolyamon megismertetjük az elkülönítő mozgásszervi diagnosztikát, majd az azonosított szeméremízületi fájdalom manuális kezelését.

A FARKCSONTFÁJDALOM KEZELÉSE:

Az életminőséget rontó, önálló farkcsontfájdalom (pl. szúró fájdalom a farkcsontban, fájdalom a székletürítéskor, szex folyamán, kemény felületen való ülésböl történő felálláskor) többször előfordul, mint gondolnánk rá. Kialakulthat biciklizés, motorozás, evezés, szülés során, vagy farkcsont tajékra való esés után. A medence tanfolyamon elsajátítható a farkcsont fájdalom felismerése, és a hatékony, fájdalmatlan kezelése, ami a légzés, a keresztcsontmozgás és a farkcsontmozgás összhangján alapszik.

AZ ALSÓ VÉGTAGI ÍZÜLETEK funkciózavarai és mobilizációs kezelésük (hamarosan…)

Tanuld meg pontosan beazonosítani a páciensed fájdalmát kiváltó okokat, majd sajátítsd el az adott problémákhoz tartozó kezelési technikákat. Miért is olyan fontos ez?

A képzésen ugyanis olyan kezelési technikákat is elsajátíthatsz, melyek nemcsak a végtagi ízületekben (perifériás ízületekben), hanem a centrális ízületek (csigolyaízületek, borda ízületek) vizsgálatában és kezelésében is hasznodra válnak majd.

A tanfolyam célja az, hogy mindenki megtanulja a helyes állapotfelmérés menetét, ezáltal megtanuljon vizsgálni (többek között kiszűrni és alátámasztani) és így csak a bizonyítékokkal alátámasztott problémákat kezelje, ne pedig
találomra történjen egy adott kezelés. Ezzel lesz hatékony, igazán szakszerű, profi és egyben hatásos egy kezelés.

 

Pont ebben segítenek Neked Dr.Nagy Géza képzései!

Az oktató, Dr. Nagy Géza, három évtizedes neurológiai tapasztalattal rendelkező orvos  és manuál-terapeuta,aki gyakorlati módszerekkel, tesztekkel tanítja meg neked az állapotfelmérést, majd pedig a különböző problémákhoz, konkrét kezelési módszereket is megtanít. A tanfolyamok rendkívül gyakorlatorientáltak, így a képzések alatt azonnal használható, valódi tudást kapsz.

A tanfolyamok elvégzését ajánljuk masszőröknek, gyógytornászoknak, egyéb manuál-terapeutáknak. Ez a tanfolyam neked szól, ha szeretnéd a tudásod bővíteni, a vendégeidnek pedig hatékonyabb, célzott kezelést biztosítani
azáltal, hogy a fájdalom okát is megtanulod feltérképezni.

A képzés keretében elsajátított tudással hatékony segítség nyújtható:

  • szülés utáni csípő problémák
  • ülő/álló munkát végzők
  • gerinceredetű fájdalmakban szenvedők
  • befagyott váll
  • mozgásterjedelem beszűkülés
  • alagút szindrómák
  • sportolók esetében.

Ez a tanfolyam több évtized szakmai tudását és gyakorlatát adja át neked!

Dr. Nagy Géza 1993. óta tagja a Magyar Manuál-terápiás Orvosok Egyesületének. 1999-ben tett manuál-terápiás vizsgát az Orvostovábbképző Intézetben. 1998-tól éveken át részt vett a manuál-terápia tantárgy tanításában a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szakán. Hatalmas elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik.

Nézd meg a videókat, amiben tanulóink mesélnek a Medenceízületi tanfolyamról és az oktatóról!

Ettől (is) más ez a tanfolyam, mint a többi

Nálunk nem csak ajánlatos, de kell is gyakorolni. Ehhez is kapsz támogatást. 

A tanfolyam elvégzését követően sem engedjük el a kezed. Lehetőséged lesz gyakorlónapokon csiszolni tudásod, továbbá egy zárt Facebook csoporton keresztül is biztosítjuk a kapcsolattartást.

 

Képzési időpontok és helyszínek: 

2024.04.20-04.21: Lumbális gerinc tanfolyam -Budapest

 

A változás jogát fenntartjuk!

Tanfolyamaink

Részvétel a 2 napos elméleti és gyakorlati oktatáson

Részvétel 2 külön alkalommal gyakorlati napon

(akár teljes nap, ha ráérsz) 

Nyomtatott jegyzetet biztosítunk

Tagja leszel a zárt facebook csoportunknak,

ahol visszanézheted a korábbi résztvevők által készített videókat, segítséget kérhetsz a

többiektől, ha elakadnál.

Tanfolyam árak

Egységesen 98.000 Ft (AAM)

kivéve A FELSŐ CERVIKÁLIS GERINC tanfolyamot
(ATLASZ-KORREKCIÓ) és az Activator tanfolyamot: 120.000 Ft(AAM)

A részvételi díj egy összegben befizetendő, befizetést követőn küldjük emailben az elméleti tananyagot, így visszafizetésre nincs lehetőség, kérjük ezt vedd figyelembe.

Számlázás kizárólag magánszemély részére!

Ezt mondják a tanfolyamról végzett tanulóink 

A tanfolyamot színvonalasnak, informatívnak, és gyakorlatorientáltnak találtam. Az elméleti rész lényegre törő és jól megfogható volt. Szerencsés voltam mert a legtöbb fogást/kezelést rajtam mutatta be Géza bácsi, így első kézből tapasztaltam a fogásai hatékonyságát. Géza bácsi nagyon nagy tudású szakember, ezenkívül végtelenül kedves, jó humorú volt az egész tanfolyam alatt. Az oktatás mellett külön foglalkozott az egyéni kérdéseinkkel is. A tanfolyam után kb. 10 kilóval könnyebbnek éreztem magam.

Kiss Ágoston - orvostanhallgató

Egy gyógytornasz kollegám javasolta a tanfolyamot, és nem csalódtam, nagyon jó hogy résztvettem a képzésen.
Hihetetlen nagytudású előadótól Dr. Nagy Gézától nagyon sok anatómiai, biomechanikai ismerettel megtámogatott elméletet és nagyon sok gyakorlatot kaptam. Ezt a mozgásos anyagot jól tudom alkakmazni a munkam során. Én is csak ajanlani tudom ezt a tanfolyamot minden érdeklödönek.

Bíróczi Várkonyi Andrea - gyógytornász

Szakmabeliként rengeteget tanultam, láttam és tapasztaltam, mégis úgy érzem, hogy ennek a tanfolyamnak a tananyaga olyan hasznos technikákat tartalmaz, melyek minden szakmabelinek hasznára válna. Az anyag latin mellett magyarul is tartalmazza a kifejezéseket, így azok számára is érthető, akik mostanában kevésbé használták a latin nyelvet. A tanfolyam kiemelt figyelmet fordít a gyakorlati tudás átadására, így az elmélet rengeteg gyakorlattal párosul (technikák, vizsgálati módszerek, tesztek stb.). A tesztek segítségével pl. felismerhetjük a fájdalom okát, hátterét, így az általunk alkalmazott kezelés célzott és hatékonyabb lesz. Tulajdonképpen azonnal tudunk segíteni a probléma csökkentésében/megszüntetésében. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a tanfolyamot!

Horváth Csaba - az S. I - terápia kizárólagos európai oktatója

Számomra ez a képzés nagyon sokat segített abban, hogy megtanuljam a kezelési módszereket és főleg a diagnosztikát. Ha jön hozzám egy beteg, őt minél célzottabban meg tudjam vizsgálni és megtalálni nála azokat a problémákat, amiket aztán kezelhetek. Ezeket a kezeléseket is nagyon jól megtanultuk, nagyon gyakorlatias volt a képzés. Ez számomra nagyon fontos, főleg, mert a pandémia miatti online oktatásban ezt nem tudtam megtanulni az egyetemen, szóval számomra nagyon jó kiegészítő képzés volt.

Tóth Enikő - gyógytornász hallgató

Elég nehéz szavakba önteni amit ott kaptunk ez alatt a két nap alatt, nagyon nagy tudása van a Dokinak. Köszönöm hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon, mindenkinek ajánlom!

Szilágyi Mihály - masszőr

Foglald le a helyed és csatlakozz a következő induló képzés csapatához!

Számlázás kizárólag magánszemély részére!

Az űrlap kitöltése után emailben kapod meg a legfontosabb információkat és a jelentkezés véglegesítéséhez szükséges teendőket.

A tanfolyam mindkét napon 10-18 óráig tart.

Az adataid nálunk biztonságban lesznek. A fent megadott adataidat a jelentkezéshez, számlázáshoz és kapcsolattartáshoz használjuk fel.

Jelentkezéseddel elfogadod, hogy megismerted és tudomásul vetted a jelentkezési és lemondási feltételeket.

Jelentkezési és lemondási feltételek

Gyakori kérdések,

megnyugtató válaszok

Van előfeltétele a tanfolyamra való jelentkezésnek?

Mivel a tanfolyamokon tanult technikák pontos kivitelezéséhez ismerned kell az emberi test felépítését, így a jelentkezés feltétele anatómiai ismeret megléte. Ez alap anatómiai ismereteket jelent. Egyéb feltétele a jelentkezésnek nincs.

Átutalással lehet fizetni?

Természetesen igen, a jelentkezést követően egy visszaigazoló emailben minden fontos információt megküldünk ezzel kapcsolatosan.

Mi a teendőm a jelentkezést követően?

Visszaigazoló emailben elküldünk neked minden fontos információt. Ha esetleg nem kaptál ilyen emailt, vagy valami infó lemaradt róla, amire kiváncsi vagy, hívd kolléganőnket: Lóczi Tímea, 70/671-31-71, 30/584-95-57. Vagy írj emailt nekünk: sitherapy2019@gmail.com

Mi a teendőm, ha nem kaptam visszaigazoló emailt?

Hívd Lóczi Tímeát a 70/671-31-71, 30/584-95-57 telefonszámokon. Vagy írj emailt nekünk: sitherapy2019@gmail.com

Ha más kérdésem van, technikai problémám akadt, kit keressek?

Hívd kolléganőnket: Lóczi Tímea, 70/671-31-71, 30/584-95-57. Vagy írj emailt nekünk: sitherapy2019@gmail.com

sitherapy2019@gmail.com
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001185

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.