Tanuld meg, hogyan kezelheted fájdalommentesen a derékfájdalmakat.

S.I terápia 1.szint – Intenzív tanfolyam masszőröknek, gyógytornászoknak, a vendég nem érez fájdalmat, állapota azonnal javul és akár 90%-ban eltűnik a fájdalom.

16 kreditpontos, akkreditált továbbképzés

Budapest, 2024. szeptember 7-8.

Az  SI izület a test központi izülete – a korszerű mozgásszervi integráció elmélete szerint az SI ízület működési zavara hátrányosan hat valamennyi csigolyaizület és végtagizület működésére. 

Az S.I terápia hatékonyságának alapja, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti izületet (SI izület) kimozgatjuk, ezáltal feloldjuk az izületben keletkezett feszültséget, minek következtében csökken vagy megszűnik a derékfájdalom. 

A kezelés ráadásul a páciens számára fájdalom-és kockázatmentes. 

Így segít az S.I-terápia, hogy még hatékonyabban kezeld a derékfájdalmakat

Az S.I-terápia kezelés sokféle derékfájásnál alkalmazható. Ha eddig úgy vélted, hogy sérv, isiász, vagy lumbágó miatt fáj a vendéged dereka, érdemes kipróbálni, mert sok esetben nem ezek a problémák a fájdalom okai, hanem az SI ízület elakadása.

FONTOS megemlítenünk, hogy ez nem csontkovácsolás! Kezelés közben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen, teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid ideig tart. A pácienseket sem terheli meg, mert rendkívül finom kezelés, ezért szinte bárkinél segíthet.

Ezért használja már több mint 700 szakember az S.I-terápiát

Z

Azonnal, akár már másnap használhatod a tanultakat. 

Z

Nemcsak egy technikát, de egy korszerű és hatékony állapotfelmérést is elsajátíthatsz (a fájdalompont meghatározása, fájdalomprovokációs tesztek, az ízület mozgásának és a medence helyzetének az érzékelése tapintással).

Z

Egy új eszközt kapsz a kezedbe, amivel kezelhetsz időseket, gyerekeket is, hiszen teljesen fájdalommentes. 

Z

Tagja leszel a több mint 500 fős szakmai zárt facebook csoportunknak, ahol naponta osztják meg a tapasztalataikat a tanulóink (nem utolsó sorban az eddig készült összes tanfolyami rövid videót megnézheted, használhatod).

Ez fog történni a tanfolyamon

A tanfolyam első napján 9:30-ra érkezel a helyszínre, hogy kényelmes legyen a regisztráció. 20-25 hozzád hasonló, tanulni vágyó csoporttársra számíthatsz, de 

Az első két órában Csaba átadja azt az elméleti tudást, amit Japánban sajátított el. Megismered az SI ízületi fájdalom okait: pl.: trauma, várandósság, ismétlődő ízületi terhelés, gerincműtét stb.

Elsajátítod az állapotfelmérés lépéseit (a fájdalompont meghatározása, fájdalomprovokációs tesztek, az ízület mozgásának és a medence helyzetének az érzékelése tapintással.)

Csaba bemutatja a kezelés menetét, majd 2-3- as csoportokban gyakorolsz, addig, ameddig csak kell, hogy a ráérezz a finom kimozgatásokra. A cél, hogy a két nap után el tudd végezni a kezelést és kezdődhet a gyakorlati időd.

„Mitől más ez a tanfolyam, mint a többi?”

A két napos tanfolyam csak a kezdet. Egyedülálló módon tanulóinktól 100 kezelésnyi gyakorlatot kérünk a vizsga előtt. És nem csak kérjük, de alkalmat is biztosítunk a gyakorlásra.

Minden hónapban tartunk VEZETETT gyakorló napokat (természetesen ez neked semmilyen plusz költséget nem jelent) ezekhez tudsz csatlakozni. 2 gyakorló napon való részvétel ajánlott mielőtt jelentkezel a záró vizsgára.

A gyakorlati idő alatt bármikor telefonon konzultálhatsz Csabával vagy kérhetsz tanácsot a több mint 640 tanulótól a zárt facebook csoportban, ahol az eddigi összes rövid videót megnézheted és többek között ilyen lelkes csoporttagok esetleírásait olvashatod:

„Olyan jók ezek a visszajelzések, főleg a kezdeti szakaszban, amikor még annyi önbizalommal nem rendelkezünk, és csak jönnek és jönnek a pozitív vélemények…”

 

Tőlem tanulod meg ezt a japán gerincterápiás módszert

Horváth Csaba vagyok, az S.I-terápia kizárólagos európai oktatója. Jómagam Tomioka Takatoshi sensei-től tanultam Fukuokában (Japánban). Korábban csontkovácsolással, Dorn terápiával, ínrakással, Bowen terápiával, stb. kezeltem a hozzám forduló embereket, de ez a nagyon finom teljesen fájdalommentes japán kezelés bebizonyította, hogy nagyon hatékonyan működik.

Szeretném, ha minél jobban elterjedne nálunk, ezért indítottam el a tanfolyamokat azoknak, akik az eddig tanult módszerekkel nem érték el a várt hatást, vagy csak szeretnék kibővíteni a tudásukat és szeretnének hatékonyabban segíteni a derékfájásban szenvedő embereken.

 

A tanfolyam szakmai partnere Dr. Nagy Géza, aki 1993. óta tagja a Magyar Manuál-terápiás Orvosok Egyesületének. 1999-ben tett manuál-terápiás vizsgát az Orvostovábbképző Intézetben. 1998-tól éveken át részt vett a manuál-terápia tantárgy tanításában a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szakán. Hatalmas elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik.

 

„Mennyibe kerül és miért éri meg nekem?”

Nézzük, hogy pontosan mit van benne a részvételi díjban:

  • a befizetést követően online formában megkapod a tanfolyami jegyzeted.
  • részt veszel a 2 napos tanfolyamon.
  • tagja leszel a zárt facebook csoportnak, ahol a visszanézheted a korábban készített videókat.
  • a gyakorlati idő alatt telefonon konzultálhatsz az oktatóval, ha elakadnál.
  • részt veszel 2 gyakorló napon.
  • a sikeres vizsga után kézhez kapod a névre szóló tanúsítványod.
  • a sikeres vizsgát követően felkerülsz az S.I-terapeuta keresőbe, amit havonta több százan keresnek fel, hogy kezelőt találjanak.

Ez így egyben 98 000 Ft.

Ebben már minden benne van, nincs rejtett költség.

RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉG

A jelentkezéskor van lehetőséged a két részletben való fizetést választani. Ha szeretnél élni a részletfizetés lehetőségével, kérjük, hogy a megjegyzés rovatba jelezd nekünk.

 

Ilyen sikereket érnek el, akik már elsajátították a technikát

Reumatológusként a manuálterápiával való megismerkedés kitágította a látókörömet: egy adott tünettan hátterében mennyi különböző ok állhat. Ennek megfelelően bővítette a kezelési lehetőségeimet is. Ugyanakkor az SI ízület ezzel együtt is problémás terület maradt számomra. Ez vezetett az SI terápiával való megismerkedésemhez.
A kurzus után kissé meglepődve tapasztaltam, hogy ezek a lágy, finom mozdulatok a korábban nehezen kezelhetőnek bizonyult SI ízület esetében mennyire hatásosak voltak. Számomra remek plusz lehetőség a páciensek kezelése során mind a hagyományos reumatológia, mind a manuálterápia esetében.
Most szándékosan egy olyan esetet emelnék ki, mely inkább az előbbire példa.
Idős nőbeteg erős jobb alsó végtagba sugárzó fájdalommal, a gyógyszeres terápia hatástalan volt. Az MRI vizsgálat porckorong sérvet, vagy a panaszait magyarázó eltérést nem talált. Piriformis alagút szindróma lehetősége miatt helyi injekció adása történt, mely fájdalmát jelentősen enyhítette, de a sántítása megmaradt. Az érintett oldali SI ízület kezelése után teljesen panaszmentessé vált.
Többek között ez az eset is bizonyítja, hogy az SI terápia remek kiegészítő módszer lehet bármilyen, mozgásszervi betegekkel foglalkozó szakember részére.
Dr. Tárczy Csaba

reumatológus és manuálterápiás orvos

A terápia elengedhetetlen tudást ad. Állapotfelmérés alatt nagyon sokszor vettem észre, hogy az egyik oldali medence nem mozdul annyit mint a másik oldal. Azt gondoltam nem igazán lehet vele mit tenni. Viszont a terápia megtanulása után döbbentem rá, hogy valójában ennek alapja az SI ízület blokkja, mely jelentősen befolyásolja a medence elcsavarodását, elbillenését, sőt még a lábba lesugárzó fájdalmak is csökkentek, mely sérvek esetén is nyugodtan használható(mert az SI ízületet kezeljük, nem a sérvet), mivel egy nagyon finom és precíz terápiáról beszélünk. Nem véletlen, hogy a továbbképzés után 100 páciens kezelése kötelező. Javaslom mindenkinek a terápiát aki masszázzsal, manuálterápiával illetve gerincet érintő terápiával foglalkozik, aki szeretné érteni miért nem tudott eddig mindenkinek segíteni, mert ezután a tudás után végre sok mindenre magyarázatot kaphatunk!

Sugár Szilvia

gyógytornász

A sok eset közül kiragadtam ma egyet, amit megosztok Veletek. Egy szép korú kedves hölgy keresett fel, derék és csípő, comb irányába sugárzó fájdalommal, feszülő érzéssel, mely olyannyira kellemetlen neki, hogy erősen sántítva tud csak közlekedni. Kikérdeztem alaposan, nem volt semmi kontraindikáció, így nekiláttunk. Már a lazító technikáknál jelezte, hogy olyan mintha a görcsöt kiszedtem volna belőle, annyira bele lazult, hogy többször kellett testhelyzetet igazítanom.. a további technikák során, már a combját is lazábbnak érezte… 20 perc után jött a vissza tesztelés.. És ámultunk ám nagyokat, a sántítás 50-60%ot javult, fájdalom teljesen elmúlt, folytattam SI 4 es technikákkal, lazítgattam és köpölyöztem, 45 perc után 90%-os járás javulással és 100%os fájdalom javulással fülig érő mosollyal távozott, és a combjához nem is értem hozzá.
Találkozunk 1 hónap múlva.Nem tudok betelni ezzel az SI-vel, a csoda velünk van nap mint nap. 
Kepes Andrea

gyógymasszőr, FDM terapeuta

Megkeresett egy úriember, sztrókja volt 7 éve és lebénult a jobb oldala.
Felépült, de ha a karját felemelve kinyújtotta, önkéntelenül mozogni kezdett a keze olyan szinten, hogy az asztalról leverte a poharakat.
Nem tudta úgy megfogni, hogy ne lötyögjön ki a víz a pohárból, inni pláne nem tudott.
A szemüvegét sem tudta levenni olyan aktív kontrolállhatatlan volt a mozgása a karjának. Kicsit fellazítottam, a hátát megköpölyöztem, kis moxa, aztán alkalmaztam az S.I- terápia 2. szintű tanfolyamon tanult technikákat.
2 napra rá találkoztam a feleségével.
Azt mondta, hogy csodát tettem a férjével.
Meg tudja fogni a poharat ki nyújtott kézzel, meg sem mozdul a keze, ha behajlítja mozog még, de fele annyira.
Hátra tudja emelni a kezét, meg tudja vakarni a fejét. Amikor megcsinálta ezeket elpityeredett, hogy 7 év kínlódás után, nem hitte volna, hogy valaha ezt meg fogja tudni csinálni. A 2. kezelés után kicsit nehezen, de tudott inni 1 kortyot a pohár vízből és nem remegett a keze annyira. Csaba, a te technikád jól alkalmazható és jól működik. 
Németh András

masszőr, craniosacralis terapeuta

Tanuld meg, hogyan kezelheted még hatékonyabban a fájdalmakat, jelentkezz az S.I terápia tanfolyamra

Az űrlap kitöltése után emailben kapod meg a legfontosabb információkat és a tanfolyami díj (98 000 Ft) utalásához szükséges adatokat.

Melyik időpont lenne számodra a legmegfelelőbb? Segítünk, az összes időpont szombat-vasárnapra esik 🙂 :

Amennyiben cégnévre kéred a számlát, itt jelezd nekünk:

Itt tudod jelezni, ha szeretnéd kérni a 16 kreditpontot (9. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoport)

Még néhány "pipa" és kész vagyunk 🙂

Gyakori kérdések, megnyugtató válaszok

Van előfeltétele a tanfolyamra való jelentkezésnek?

Mivel az SI-terápia pontos kivitelezéséhez ismerned kell az emberi test felépítését, így a jelentkezés feltétele anatómiai ismeret megléte. Ez alap anatómiai ismereteket jelent. Egyéb feltétele a jelentkezésnek nincs.

Milyen végzettséget kapok?

Sikeres vizsgát követően okleveles SI-Terapeuta leszel, feltüntetheted ezt a kezeléseid, végzettségeid között.

Kapok kredit pontokat, ha elvégzem a tanfolyamot?

Az S.I-terápia 1. szintje 16 kreditpontos továbbképzés. Kérjük, ha szeretnéd kérni a kreditpontot, jelezd nekünk jelentkezéskor.

Részletfizetés kérhető?

Igen, lehetőséged van 2 részletben rendezni a tanfolyami díj összegét. Ha a részletfizetést választod, a jelentkezést követően kérünk 48 000 Ft-ot befizetni előlegként, a fennmaradó összeget a tanfolyam kezdetéig van időd rendezni. Amennyiben szeretnél részletfizetést kérni, kérjük, hogy jelentkezéskor a megjegyzés rovatba jelezd nekünk. Köszönjük.

Átutalással lehet fizetni?

Természetesen igen, a jelentkezést követően egy visszaigazoló emailben minden fontos információt megküldünk ezzel kapcsolatosan.

Szállást tudtok ajánlani a közelben?

Igen, kérlek ez ügyben hívd Várszegi Bettinát a +36 20 319 7957-es számon vagy írj nekünk a az siterapiatanfolyam@gmail.com email címre és adunk kontaktot, akit kereshetsz.

Lehet fotót/videót készíteni?

Lehet fotót és videót készíteni, sőt kifejezetten javasoljuk, hogy készítsetek. A tanfolyam szombati napján van mód csatlakozni a zárt Facebook csoportunkba, ahol minden Tanulónk fel és le tudja tölteni ezeket a fotókat, videókat, ezzel is segíthethetjük egymást a tanulásban.

Lehet kérni angol vagy német nyelvű oklevelet?

Jelezd nekünk ezt az igényedet és megoldjuk Számodra az idegennyelvű oklevelet is!

Mi a teendőm a jelentkezést követően?

Jelentkezést követően a visszaigazoló emailben található információk alapján kell eljárni. Az emailben részletes tájékoztatást fogsz kapni.

Mi a teendőm, ha nem kaptam visszaigazoló emailt?

Amennyiben nem kaptál visszaigazoló emailt, kérjük jelezd kolléganőnknek, Várszegi Bettinának, az alábbi telefonszámon: 0620/319-7957

Ha más kérdésem van, technikai problémám akadt, kit keressek?

Kérjük keresd Várszegi Bettinát a következő telefonszámon: 0620/319-7957

Elértél az oldal aljára, ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk az siterapiatanfolyam@gmail.com email címre.
Minden jog fenntartva, Horváth Csaba 2018 – 2023.
Adatkezelési tájékoztató    

16 kreditpontos akkreditált továbbképzés (nyilvántartási szám: SZTK-A-44619/2023)

Felnőttképzési lajstromszám: B/2020/000343 , B/2020/000344, B/2020/005428

 

Szívesen küldünk értesítést a következő időpontról

Értesítést küldünk a soron következő SI-terápia tanfolyam időpontjáról. Kizárólag a képzéssel kapcsolatosan tájékoztatjuk, ígérjük, nem bombázzuk kéretlen levelekkel, a tájékoztatóról természetesen bármikor leiratkozhat. 

Köszönjük, a soron következő tanfolyamok időpontjáról tájékoztatót küldünk.

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.