S.I-Terápia

Teljesen fájdalommentes japán gerinckezelés

Mi az S.I-terápia?

Ez egy teljesen fájdalommentes japán gerinckezelés!

Testünk központi ízülete az SI ízület. A keresztcsontot és a csípőcsontot köti össze, szó szerint testünk középpontjában helyezkedik el. Testünk főbb mozgató izmai, a csípőtől lefelé és felfelé a medencecsontokkal vannak szoros kapcsolatban.

A keresztcsontot a koponyával elől az elülső hosszanti szalag, míg hátul, a hátsó belső hosszanti szalag köti össze és szabályozza az előre és hátra hajlást is.

Talán így már jobban érthető, hogy az SI ízület működési zavara miért van nagy hatással a porckorongsérvre, a csípő ízületre, a piriformis szindrómára, az isiászra, a légzésre, de még nyelési zavarokat is okozhat. A legtöbb ember a derékfájás hallatán azonnal a porckorongsérvre gondol, pedig számos esetben a lábba lesugárzó fájdalom, vagy a sántítás is megszűnik  az SI ízület kimozgatása után.

Ez a módszer, egy Japánban zseniálisan kifejlesztett, gerinc és mozgásszervi problémák kezelése. Mára a kezelés a szigetországban nagyon elterjedt, annyira jól működik, hogy az egyik leghatékonyabb kezelések közé tartozik.

Európában ma még kevésbé ismert, de már egyre több terapeuta tanulja és használja a kezeléseiben, masszőrök, orvosok, gyógytornászok, fizioterapeuták és manuálterapeuták is. Japánban van olyan kiropraktőr aki mára már a kiropogtatás helyett is, csak ezt alkalmazza.

A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. Hakata professzor szerint (aki ezt a kezelést kifejlesztette Japánban) az esetek többségében az SI ízület blokkolva van, nem jól működik, és ez okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. A kezelés abban segít, hogy az ízület kimozgatásával, a működési zavart megszüntessük.

Ez nem csontkovácsolás, kezelés közben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen, valóban teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid ideig tart. A pácienseket sem terheli meg, mert rendkívül finom kezelés, ezért szinte bárkinél segíthet.

Jómagam Tomioka Takatoshi sensei-től tanultam Fukuokában(Japánban), korábban csontkovácsolással és ízületek kimozgazásával, Dorn terápiával, ínrakással, Bowen terápiával, stb. kezeltem a hozzám forduló embereket, de ez a nagyon finom és teljesen fájdalommentes Japán kezelés bebizonyította, hogy nagyon hatékonyan működik.

Dr. Nagy Géza neurológus és manuálterápiás oktató segítségével, tovább fejlesztettük ezt a módszert.

Szeretném, ha minél jobban elterjedne egész Európában, ezért indítunk tanfolyamokat rendszeresen azoknak, akik az eddig tanult módszerekkel nem érték el a várt hatást, vagy csak szeretnék kibővíteni a tudásukat és szeretnének hatékonyabban segíteni a derékfájásban szenvedő embereken.

A tanfolyamok 4 részből állnak és az első tanfolyamon csak az SI ízület kimozgatásával foglalkozunk.

A 4 tanfolyam egymásra épül, de egymástól függetlenül külön is el lehet végezni őket. (a technikák egyedileg is hatásosak)

Az első 4 tanfolyamot én tartom(Horváth Csaba), ezeken a képzéseken az elmélet mellett, főként a fogások elsajátítása a cél.

Tanfolyamaim:

S.I-terápia 1,

S.I-terápia 2,

S.I-terápia 3 plusz.

S.I-terápia 4 plusz.

 

Aki szeretné még jobban megérteni az anatómiát, a biomechanikát, a faszciák, idegek, izmok, szalagok, ízületek működését, kapcsolati rendszerét, felépítését és szeretne egy kiváló nagy tapasztalattal rendelkező orvostól tanulni az ízületi mozgástanról, jelentkezhet nálunk a DNG.(Dr. Nagy Géza) tanfolyamokra.

 

A végzett terapeuták megtalálhatóak a weboldalon, a terapeuta keresőben.

Tájékoztató videók az S.I-terápiáról

Visszajelzések az S.I-terápiáról

Már az első kezelés után kiderült számomra hogy félelmem teljesen alaptalan volt, a kezelés fájdalommentesen zajlott. Az első perctől kezdve bizalommal fordulhattam Csabához. Mindent nagy szakértelemmel elmagyarázott és hasznos tanácsokkal látott el. Már az első kezelés után hatalmas megkönnyebbülést éreztem, mintha kicseréltek volna.

Tari Andrea

A helytelen testtartásom vitt el odáig, hogy egy napon becsípődött egy ideg a derekamban. Nem kellett emelnem hozzá, csak egy rossz mozdulat volt. Előtte sűrűn azt éreztem, hogy feszül a hátam és néha nehézkes a hajolgatás. Mintha tudtam volna előre, hogy baj lesz. Így is történt, becsípődött! Ez volt az a helyzet amikor a segítségedet kértem. A kezeléseknek köszönhetően a fájdalom és az állandó feszülés is megszűnt.

Urbán György

Hosszú évek óta vannak derékpanaszaim. Túl egy lézeres gerincműtéten (L4, L5 porckorongsérv) a fájdalmaim fokozódtak, majd teljesen beszűkült a mozgásom. Számtalan orvosnál megfordultam, megfelelő kezelést azonban sehol sem kaptam. Az elmúlt időszakban próbáltam másfajta gyógymódokat keresni. Így találtam rá Csaba weboldalára.
Már az első alkalommal a járásom 80%-ot javult ahhoz képest, hogy nem tudtam ránehezedni a jobb lábamra a lesugárzó fájdalomtól. Csaba a kezelés alatt türelmesen magyarázta mi történik, fájdalommentesen mozgatta ki az ízületeimet. Várom a következő alkalmat, hiszem hogy hasonló sikereket fogunk elérni! 🙂
Nebranek Ágnes

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.