S.I-terápia tanfolyam

Európában egyedülálló japán gerinckezelés oktatása

Az SI ízület a test központi ízülete-

„A korszerű mozgásszervi integráció elmélete szerint az SI ízület működési zavara hátrányosan hat valamennyi csigolyaízület és végtagízület működésére”

S.I-terápia képzések 

S.I-terápia 1. szint tanfolyam (Akkreditált tovább képzés)

A továbbképzés nyilvántartási szám:SZTK-A-44619/2023)

Intenzív japán gerinckezelési tanfolyam masszőrőknek,  gyógytornászoknak, terapeutáknak. A páciens nem érez fájdalmat, állapota azonnal javulás akár 100%-ban eltűnik a fájdalom.

időpont: 2024.Szept.7-8. 10:00-18:00- Budapest

S.I-terápia 2.szint tanfolyam

 

Új fájdalommentes technika nyak, hát -és vállfájdalmak kezelésére. A kezelés a craniosacrális terápia, osteopátiaés az ízületi mozgástan alapján épül fel. A képzésem az egész vállövet kezeljük kimozgatásokkal. A háti és a nyaki rész előkészítése után megtanuljuk a banyapúp kezelését.

időpont: 2024.máj.25-26. 10:00-18:00-Budapest

 

S.I-terápia 3.szint tanfolyam

 

A módszer azokat a technikákat alkalmazza, amik a tapasztalatok alapján a leggyorsabban és leghatásosabban segítenek például a váll- vagy térdfájás, teniszkönyök, golfkönyök, illetve egyéb más  probléma megszüntetésében.

Ha eddig nem tudtad mihez kezdj gyulladások esetén vagy  ha a pácienseidnek visszeresek a lábai , ezen a tanfolyamon megoldásokat kapsz ezekre a problémákra is.

időpont: 2024.jún.8-9. 10:00-18:00-Budapest

 

S.I-terápia 4.szint tanfolyam

 

Az S.I-4 es képzésen Te is elsajátíthatod, hogyan lehet hatékonyan kezelni a becsípődéseket, lábhossz különbségeket, a csigolya elcsúszásokat, a csípő, lumbális, háti és nyaki problémákat. TETŐTŐL TALPIG KIMOZGATJUK AZ ÖSSZES ÍZÜLETET.

 

időpont: 2024. jún.1-2. 10:00-18:00-Budapest

 

A S.I-terápia képzések időpontjai

Május 25-26. 10:00-18:00 Budapest – S.I-terápia 2. szint tanfolyam

Június 1-2. 10:00-18:00 Budapest – S.I-terápia 4. szint tanfolyam

Június 8-9. 10:00-18:00 Budapest – S.I-terápia 3. szint tanfolyam

Szeptember 7-9. 10:00-18:00 Budapest – S.I-terápia 1.szint tanfolyam

Helyszín: Budapest – Heltai Bank Center, 1039. Heltai Jenő tér 15.

Helyszínváltozás jogát fenntartjuk!

A képzés díja: 98.000Ft (tartalmazza a gyakorló napokat, a vizsgát és a jegyzetet)

 

S.I-terápia (japán gerinckezelés) oktatása

Akkreditált továbbképzés

a továbbképzés nyilvántartási szám: SZTK-A-44619/2023

Továbbképzés derékfájás kezelésére. Jó szívvel ajánljuk masszőröknek, gyógytornászoknak, orvosoknak, természetgyógyászoknak.

Japánban az orvosok arra jutottak, hogy a derékfájdalmak több mint 90%-ban az SI ízület (csípő-keresztcsonti ízület) működési zavarai miatt alakulnak ki. Ez az ízület mindösszesen 2-3 mm-t tud mozdulni, így akár már egy rossz mozdulat hatására is beszűkülhet a mozgás, ami igen erős és hosszan tartó fájdalommal jár.

Úgy vélik, hogy az erre használható kezelés hatékonyságának alapja, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. A kezelés kifejlesztője, Hakata professzor szerint az esetek többségében az SI ízület blokkolva van, nem jól működik, és ez okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. A kezelés abban segít, hogy az ízület mozgásának elakadását megszüntessük.

Tanfolyamainkon az érdeklődők elsajátíthatják ezt a Japánból származó egyedi kezelési módszert, amellyel csavargatás, tekergetés, és a sokszor a páciensek számára félelmetes kiropogtatás nélkül kezelheted a hozzád fordulókat.

l

Az S.I-terápia 1. szint tanfolyamról

Tanfolyami díj teljes öszzege befizetése után, átküldjük az elméleti anyagot, amiből otthon előre felkészülhetsz, majd 2 nap gyakorlatközpontú tantermi oktatás következik, ahol a technika alapjait sajátíthatod el, majd ezt követi 3 hónap igazolt egyéni gyakorlás, amelynek során több alkalommal is konzultálsz és gyakorolsz az oktatóddal. Szüksége esetén, ha úgy érzed, magára tanfolyamra is jöhetsz ismét gyakorlásként. A gyakorlati idő leteltét követően, vizsga keretében adhatsz számot a megszerzett tudásról. A sikeres vizsga után okleveles S.I -terapeuta leszel, illetve ha kéred, felkerülhetsz a országos S.I- terapeuta adatbázisba, a későbbiekben pedig ha elhivatottságot érzel magadban, külföldre S.I-terápia oktatókat is  képzünk.

l

A tanfolyam ára

Ára: 98.000 Ft A tanfolyamra való részvételi jogot a tanfolyam díj befizetésével szerezheti meg. A befizetést banki átutalással illetve bankfióknál történő befizetéssel intézheti el. Kérjük a közlemény rovatba beírni a jelentkező nevét, a tanfolyam nevét és időpontját.
A tanfolyam díja befizetést követően küldeni fogjuk a tananyag egy részét, amellyel felkészülhet a tanfolyamra.

 

 

 

Az oktatóról

Horváth Csaba

S.I-terápia oktató és vizsgáztató

 

Kezdetben gyógymasszőrként különböző masszázsokkal és csontkovácsolással kezeltem a hozzám fordulókat. Majd később 2009-től 2014-ig Németországban( Augsburgban ) egy gerinc központban dolgoztam és tanultam.
2000-óta járok folyamatosan Japánba, ahol Fukuoka városában tanultam az eredeti AKA módszert, amit Hakata professzor fejlesztett ki 1979-ben, ami az alapja az S.I-terápiás képzésünknek.
Dr. Nagy Géza neurológus, manuálterápiás orvos közreműködésével, a háromszorosára bővítettük az eredeti japán módszert.
A 2018-as indulásunk óta, nagyon megerősödött a csapatunk, mára már 16 féle, a gerinccel és az egészséggel kapcsolatos tanfolyamot tartunk.

Oktatóim többek között:

Tomioka Takatoshi (AKA terápia), Japán

Peter Bracken (Oszteopátia, Craniosacralis terápia, ízületek manipulálása),Németország

Silke Dorn (Dorn terápia),Németország

Rudolf Selg (Sport terapeuta és oktató),Németország

Dr. Eöry Ajándok (Fül akupunktúra, Akupresszúra),

Bettina Baumgartinger (Bowen Akademie),Németország

Kis Gergely Szabolcs (Ínrakás, kenés)

Dr. Nagy Géza (manuálterápiás orvos)

Bővebb tájékoztatás és jelentkezés:

Telefonon:

Horváth Csaba, Oktató :+36-30-5849557

Várszegi Anita, tanfolyamszervező: +36-30-3627677

Email: siterapiatanfolyam@gmail.com

Jelentkezési és lemondási feltételek

A tanfolyam pillanat képei…

A tanfolyamon résztvevőktől

A terápia elengedhetetlen tudást ad. Állapotfelmérés alatt nagyon sokszor vettem észre, hogy az egyik oldali medence nem mozdul annyit mint a másik oldal. Azt gondoltam nem igazán lehet vele mit tenni. Viszont a terápia megtanulása után döbbentem rá, hogy valójában ennek alapja az SI ízület blokkja, mely jelentősen befolyásolja a medence elcsavarodását, elbillenését, sőt még a lábba lesugárzó fájdalmak is csökkentek, mely sérvek esetén is nyugodtan használható(mert az SI ízületet kezeljük, nem a sérvet), mivel egy nagyon finom és precíz terápiáról beszélünk. Nem véletlen, hogy a továbbképzés után 100 páciens kezelése kötelező. Javaslom mindenkinek a terápiát aki masszázzsal, manuálterápiával illetve gerincet érintő terápiával foglalkozik, aki szeretné érteni miért nem tudott eddig mindenkinek segíteni, mert ezután a tudás után végre sok mindenre magyarázatot kaphatunk!

-Sugár Szilvia

-Gyógytornász

„Háziorvosként nagy segítség lehet a betegeim számára, hiszen fájdalommentes nagyon finom technika,örülök, hogy elvégeztem a tanfolyamot! „

-Dr.Kiss Ferenc

Háziorvos

Nagyon szeretem a manuálterápiát. a tanfolyam során egy sokkal finomabb technikát ismerhettem meg, mint amiket eddig használtam. Itt másképp nyúlunk a testhez, finom mozdulatokkal, ezzel pedig vonzóbbá tehetjük a fájdalmas technikáknál az általunk adott kezeléseket. Nincs kiropogtatás, nincsenek nagy, heves kimozgatások, helyette szinte már mikro mozdulatokkal dolgozunk. Minden kezelésemben használni fogom.

-Skultéty Zoltán

Yumeiho és Tuina terapeuta

 Miért választják a tanfolyamot tanulóink?

Mit mondanak az S.I kezelésről végzett tanulóink?

Az S.I-terápia tanfolyam vidéken

S.I-terápia tanfolyam már Vidéken is!

Kepes Andrea végzett oktatónk Ózdon és Egerben tartja az S.I-terápia tanfolyamot.  Keleti régióban élő masszőrök, természetgyógyászok, csontkovácsok, egyéb emberrekkel foglalkozó terapeuták választhatják az ő tanfolyamát is.

Andi tanfolyamai itt érhetők el. www.gerincharmonia.hu/sitanfolyam

 

Kepes Andea

S.I-terápia tanfolyam oktató

Jómagam Horváth Csabától sajátítottam el ezt a fantasztikus technikát, mellyel elsősorban Édesanyámnak segítettem újra lábra állni és 6 órás gerinc műtéttől megszabadulni. Majd számos sikertörténettel a hátam mögött jelentkeztem Csabánál oktatónak, mert tapasztalva az eredményeket, látva milyen kevés Városban van jelen az SI terápia pedig nagy szükség lenne rá, úgy éreztem szeretnék segíteni minél több Kolléga/Kollegina kezeihez jusson el az S.I-terápia. Legyünk minél többen,hogy segíthessünk,hogy még egy utolsó esély lehessünk az Embereknek fájdalmuk felszámolásához.

 

siterapiatanfolyam@gmail.com
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000343, B/2020/000344, B/2020/005428

Szívesen küldünk értesítést a következő időpontról

Értesítést küldünk a soron következő SI-terápia tanfolyam időpontjáról. Kizárólag a képzéssel kapcsolatosan tájékoztatjuk, ígérjük, nem bombázzuk kéretlen levelekkel, a tájékoztatóról természetesen bármikor leiratkozhat. 

Köszönjük, a soron következő tanfolyamok időpontjáról tájékoztatót küldünk.

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.