Rólunk

Horváth Csaba

S.I -terapeuta, gerinc terapeuta

jjNémetországban, Augsburgban az Injoy 30+ Fittness club-ban végeztem manuál terápiás gerinckezeléseket.
Éppen akkor kezdtek el egy új gerinc-központot indítani, aminek én is a tagja lettem. Itt azután még többet tanultam a német fizioterapeutáktól és természetgyógyászoktól. Elsajátítottam a Craniosacrális terápiát, Dorn terápiát, az ausztrál Bowen Technikát. Nagyon sokat tanultam Peter Bracken-től, aki már több mint 20 éve Oszteopátiával foglalkozik, és a Müncheni egyetemen is oktat. Petertől Craniosacrális terápiát és az ízületek manipulálását tanultam.

Dr. Eöry Ajándoktól akupresszúrát és fülakupunktúrát tanultam, majd heti 2 alkalommal tartottam 3-1-2 meridián tornát plusz légző gyakorlatokkal és szemmasszázzsal kiegészítve a németeknek. A bajorok sokkal egészség tudatosabbak, mint itthon nálunk az emberek. Ha valaki beteg, először a természetgyógyászához megy és csak a legvégső esetben az orvoshoz. Nálunk pont fordítva. Kint homeopátiás szerekkel gyógyítanak, itthon már egy megfázásra is antibiotikummal indítanak. Elég élesen látom a kinti és az itthoni állapotok közötti különbséget. 5 év kint lét után haza húzott a hazaszeretetem.

 

Mivel a feleségem japán, a japán útjaink során többször volt alkalmam a japán kezelési módszereket is megismerni. Fukuókában (Japánban) megtanultam az AKA kezelést, ami még Európában még nem túl ismert módszer.
Amikor a hozzám fordulókat kezelem, személyre szabottan, egyedileg alkalmazom az általam ismert technikákat, így az AKA japán gerinckezelést is, amelyet folyamatosan használok.  Dr. Nagy Géza 3 diplomás orvossal, folyamatosan fejlesztjük a tanfolyam anyagát és  így született meg az S.I – terápia, amely az AKA kezelésen alapul, de kiegészítettük rengeteg tesztel, bizonyítékokon alapuló kutatási anyaggal és számos manuálterápiás technikával is, hogy számunkra, még jobban használható módszer legyen.
Véleményem szerint ez a gerincterápia egy zseniális módszer, már rengeteg embernek tudtunk vele segíteni, szeretném ha minél több szakember használná itthon és Európában egyaránt. A munkánkat nagy részben segíti Dr Nagy Géza, orvos, manualterapeuta, neurológus több évtizedes tapasztalata és tudása is, aki a magyar manuálterápiás szövetség egyik alapító tagja.

Dr. Nagy Géza

manuál-terapeuta orvos

Dr. Nagy Géza 1993. óta tagja a Magyar Manuál-terápiás Orvosok Egyesületének. 1999-ben tett manuál-terápiás vizsgát az Orvostovábbképző Intézetben. 1998-tól éveken át részt vett a manuál-terápia tantárgy tanításában a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szakán. Hatalmas elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik.

A tanfolyamai:

​​A LUMBÁLIS GERINC funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

AZ ALSÓ CERVIKÁLIS GERINC (C3-C7) funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

A FELSŐ CERVIKÁLIS GERINC (C0-C1-C2) funkciózavarai és mobilizációs kezelésük (Atlasz-Korrekció)

A VÁLLÖVI KOMPLEX funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

A TORAKÁLIS GERINC ÉS A BORDAÍZÜLETEK funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

A KISMEDENCE (SI-ízület, szeméremízület, farkcsontízület) ÉS A CSÍPŐÍZÜLET funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

AZ ALSÓ VÉGTAGI ÍZÜLETEK funkciózavarai és mobilizációs kezelésük

Dr . Nagy Géza tanfolyam után érdeklődni: Lóczi Tímea 06/70/6713171 vagy sitherapy2019@gmail.com

Elérhetőségek

Email

siterapiatanfolyam@gmail.com

Telefon

(+36)30 5849557

Vélemények

Az ülő munka és a rossz testtartás miatt kialakult kellemetlen nyak- és hátfájással kerestem fel Csabát és nagyon sokat segített rajtam már az első kezelés után. Türelmesen és érthetően magyarázta el hogy miért és hogyan alakulnak ki ezek a panaszok, és hasznos tanácsokkal látott el. Figyelmes, alapos és nagyon jó szakember, azon kevesek egyike aki valóban szívvel lélekkel csinálja amit csinál. Csak ajánlani tudom! Úgy vélem hogy az egészséges táplálkozáson kívül ezek a kezelések a legjobb hosszútávú befektetések amit az egészségünk érdekében tehetünk ebben a rohanó világban.

Andrási Eszter

Derekam nagyon fájt, csípő mozgásom teljesen  beszűkült komoly fájdalmaim voltak! Kezelések hatására állapotom ugrás szerűen javult. A harmadik kezelés után megjegyeztem: ha így éreztem magam karácsony előtt, valószínűleg sosem találkoztunk volna. Amit így utólag nagyon sajnálnék, hiszen Csaba nemcsak kezelte és rendbe hozta problémámat, hanem benne egy közvetlen és a világ sok dolga iránt nyitott embert ismertem meg.. Javasolni tudom, hogy ne fordulj sebészhez, míg Csabának nem adtál lehetőséget a problémáid megoldására!

Orosz László

Negyven fölött egyre durvábban jelentkeztek a háti szakasz fájdalmai és a derékfájdalmak nálam. Csabával véletlenül találkoztam és bevallom először idegenkedtem Tőle. Aztán túllépve a félelmeimen ellátogattam a kezelésére és azt gondolom, hogy az egyik legjobb döntésem volt. Csaba szakmai hozzáértése mellett emberségből is jelesre vizsgázott Nálam. Nála nincs köntörfalazás, egyenes beszéd és magas szakmai színvonal van. Mindemellett olyan energiákkal rendelkezik, hogy minden egyes kezelés után a fájdalmak csökkenése mellett mentálisan is feltöltődve jöttem el.

Rózsa Ibolya

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.