További kezelések

Személyre szabott gerinckezelés

Egy alapos kikérdezés után, tartunk egy állapot felmérést, majd javaslok egy kezelést, ami szerintem a leginkább segít egy probléma megoldásában.

Bár az S.I-terápia nagyon hatásos, de hogy a kezelés a lehető leghatásosabb legyen, még más számos módszert is alkalmazok egy kezelés alatt.

Craniosacralis terápia

A Craniosacralis kezelés alatt az agyi- gerincvelői folyadék áramlását kezeljük. A cranium , latin szó, magyarul koponya és a sacrum, magyarul keresztcsont szavakból jött létre a craniosacralis terápia. Ez a folyadék ahogyan fentről le és lentről felfelé áramlik a gerincvelőben érinti az összes gerinc csigolyák közül kilépő ideget. Majd minden idegszál összeköttetésben van egy belső szervvel, így már talán lehet érteni, hogy mennyire fontos ennek a folyadéknak az akadály mentes áramlása. Csak egy példa, stressz hatására ennek a folyadéknak a nyomása megnő az agyban, szokták is mondani az emberek, hogy úgy érzik, hogy felrobban a fejük, ez a megnövekedett nyomás miatt van. A túlnyomás hatására a folyadék áramlásában felborul  az egyensúly, ez kihat az agyra és a gerinc mentén lévő összes idegre,magyarul az egész testre. Ma sajnos nem ismerek olyan embert, aki stressz mentesen tudna élni. Szinte minden embernek szüksége lenne erre a kezelésre.

Ez egy nagyon finom módszer, az esetek túlnyomó részében k.b.5 gramm súlynak megfelelő nyomás erejével dolgozunk. Ennél a kezelésnél pont az a lényeg, hogy ne legyen nagy erőbehatás, így a szervezet nem érzi támadásnak a kezelést, így nem is fog védekezni ellene.

Dorn terápia

Ez egy nagyon hatékony módszer. A Terápiát Dieter Dorn (Lautrach-Németország) fejlesztette ki, embereken és állatokon is nagyon jó hatást ért el vele gerinc problémáknál vagy mozgásszervi megbetegedéseknél. Gyakran az első kezelés után már elmúltak a fájdalmak.   Ha a gerinc tövisnyúlványai oldal irányba elcsúsznak, igen gyorsan és hatékonyan lehet segíteni ezzel a módszerrel. Sok feszültség az állkapocsban tárolódik, erre a problémára is van egy jó műfogás, amivel lehet segíteni.  A Dorn terápiánál a segítséget kérő személy folyamatosan mozgatja a problémás területhez kapcsolódó végtagjait, miközben a kezelő folyamatos nyomást gyakorol a megfelelő pontokra. A mozgás és a nyomás hatására megy vissza az eredeti helyéről kimozdult csigolya. Mivel a csigolya kimozdulását általában egy rossz mozdulat idézi elő, a kimozgatás hatására ugyanúgy vissza lehet állítani az eredeti állapotot. 

A terápiát közvetlen a Dorn családtól tanultam, megfelelő létszám esetén szívesen megtanítom másoknak is.

Inazás

A kenés a masszázshoz némileg hasonló módszer Erdélyben még ma is használják néhol.

A lényeg abból áll, hogy az inakat egy kenőanyaggal végig kenjük többször is, és ahol pattan egyet az ín, ott nincs a helyén, vagy túlzottan feszül. A kenés történhet krémmel, zsírral, olajjal, nem kör-körösen mint a masszázsnál, hanem egyenes mozgásokkal dolgozunk az adott test tájékon. A váll problémákon át,  a tenisz- és a golfkönyök és hát fájdalmakon keresztül, egészen a térd vizesedésig nagyon sok problémán lehet vele segíteni. A kenés nem fájdalmas. Az ínrakás is csak addig az egy pillanatig kellemetlen amíg az inak a kezelés hatására ellazulnak és megszűnik a feszültség. Nem minden esetben fájdalommentes, de nagyon hatékony.

Manuális terápia

Sajnos korunkban egy nagyon mozgás szegény életmódot élünk (pl. irodai ülő munka, autóvezetés stb.) , a kevés mozgás miatt alakul ki a legtöbb ízületi probléma. Pl.: gerincsérv, isiász, nyak és hátfájás, váll fájdalmak, térd fájdalom, vizesedés, könyök problémák, teniszkönyök, de ez utóbbi a túlzott erőltetéstől is kialakulhat . A legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy hogyan kellene helyesen tartania hátát, állás, járás vagy ülés közben. A kezelések alkalmával nem csak visszaállítjuk az eredeti állapotot, hanem hasznos tanácsokkal is ellátjuk a hozzánk érkező vendégeket.

A kezelés  az ízületek kimozgatása által, segít visszaállítani a csípő, a medence, a gerinc megfelelő eredeti állapotát, hogy a szervezet öngyógyító képessége újra tökéletesen működhessen.

Ha valaki nagyon kötött és nem tudja elengedni az izmait, a kimozgatások közben érezhet némi nemű feszültséget, kellemetlenséget, de ez nem több, mint amit amúgy is érezne, egy intenzív izom nyújtás,vagy torna alkalmával.

Köpölyzés

Több ezer éves ősi módszer. Nem csak a kínaiak, a mi őseink is alkalmazták fém, kerámia vagy üveg edényekkel. Áldásos hatásait a modern tudomány is elismeri, az olimpiákon is használják. Azon kívül hogy vérbőséget okoz és jobb lesz a keringés, jobban és gyorsabban gyógyul a fájdalmas terület.

Derék fájásnál gyakran alkalmazom, azonnal érezhető áldásos hatása.

 

 

 

Gua sha

Ősi kínai kezelési módszer. A lényege egy bölényszarvból készült eszközzel egy kaparásos technikával kezelünk közvetlenül a bőrön.

Segíti a vérkeringést, feszültségeket lehet vele oldani, mozgásszervi problémáknál igen hatásos. Hátmasszázsnál izomcsomók oldására nagyon hatásos.

A vendégek felfrissülve és fájdalom nélkül távoznak.

 

 

 

Z

Kezelés ruhában történik

A kezeléshez kényelmes ruházatra van szüksége, érdemes hozni egy rövid vagy hosszú ujjú pólót, melegítőt, hölgyeknek esetleg cicanadrágot és zoknit is.
Z

Kezelési idő és ár

A kezelési idő: kb. 60 perc de ez esetenként változhat

Ár:15,000Ft

Cím

5100 Jászberény Kápolna u. 2

Telefon

(+36) 30/5849557

Email

siterapiatanfolyam@gmail.com

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a jobb működés érdekében és a felhasználói élmény fokozására sütiket (cookies) használunk.